LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski face apel la comunitatea internaţională să recunoască Rusia drept „stat terorist“

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski face apel la comunitatea internaţională să recunoască Rusia drept „stat terorist“

UPDATE 05:45 Zelenski: Atacul de la Viniţa a demonstrat încă o dată că Rusia trebuie recunoscută ca stat terorist

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi seară, că Rusia a demonstrat încă o dată că trebuie recunoscută ca stat terorist după atacul de la Viniţa, soldat cu decesul a 23 de persoane.

"Rusia şi-a arătat astfel atitudinea faţă de dreptul internaţional, faţă de Europa şi faţă de întreaga lume civilizată. După aceea, nimeni nu poate avea nicio îndoială că este nevoie cât mai curând posibil de un Tribunal Special pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. De asemenea, trebuie implementat cât mai curând un mecanism special de despăgubire, cu ajutorul căruia trebuie confiscate toate bunurile şi fondurile ruseşti din toate ţările lumii şi vizând despăgubiri pentru victimele terorii ruse. Este absolut necesar să se implementeze cât mai curând posibil astfel de restricţii împotriva exporturilor ruseşti de energie, care să nu permită teroriştilor să-şi acopere costurile în detrimentul comunităţii internaţionale. Teroarea este un virus. Şi dacă unul dintre terorişti rămâne nepedepsit, nu face decât să-i încurajeze pe alţii", a declarat Zelenski.


UPDATE 03:00 General ucrainean: Eliberarea Crimeei, Hersonului şi a teritoriilor ocupate din sudul Ucrainei este inevitabilă

Eliberarea Crimeei, Hersonului şi a teritoriilor ocupate din sudul Ucrainei este inevitabilă, a afirmat generalul Dmitro Marcenko, din forţele armate ale Ucrainei, relatează news.ro.

"Trebuie să ne pregătim cu mare atenţie pentru asta, trebuie să avem informaţii foarte bune, trebuie să pregătim artileria. Nu va fi rapid, dar este un eveniment inevitabil, iar mai devreme sau mai târziu se va întâmpla”, a declarat Marcenko.


UPDATE 00:00 Au fost găsite fragmente de rachete care au fost trase spre Viniţa

Comandamentul Forţelor Aeriene ale Forţelor Armate ucrainene a anunţat, pe Telegram, că au fost găsite resturi ale rachetelor ruseşti doborâte pe 14 iulie, de apărarea antiaeriană la Viniţa. Ruşii au lansat 5 rachete de tip Kalibr, dintre care doar două au putut fi doborâte de către apărarea aeriană ucraineană.

„Au fost găsite resturi de la rachetele doborâte pe 14 iulie de apărarea antiaeriană lângă Viniţa. Două din cinci rachete pe mare de tip Kalibr au fost distruse. Din păcate, doar două…”, se arată în comunicat, relatează Libertatea.ro.


Ambasada SUA le-a cerut americanilor să părăsească Ucraina

Ambasada SUA la Kiev le-a cerut cetăţenilor americani să nu mai plece în Ucraina, iar cei care sunt deja aici, sunt rugaţi să plece cât mai rapid.

„Situaţia de securitate în toată Ucraina continuă să fie brutală şi imprevizibilă din cauza atacurilor militare în curs ale Rusiei, a ostilităţilor active din ţară şi a condiţiilor de securitate incerte. Ambasada SUA îndeamnă cetăţenii SUA să nu intre în Ucraina, iar cei din Ucraina să plece imediat folosind transportul terestru privat, dacă este sigur”, a transmis ambasada SUA într-un comunicat.

FOTO EPA-EFE

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?